Lisenssit

Kilpailulisenssit ja Skipassit 

Ski Sport Finlandin urheilijoiden lisenssit ovat osa Suomen Hiihtoliiton lisenssijärjestelmää, johon kuuluvat kaikkien hiihtolajien lisenssit. Lisenssit ovat jokaiselle Hiihtoliiton lajiryhmälle (alppilajit, maastohiihto, mäkihyppy-yhdistetty) erilaiset. Skipassi on kaikille lajeille yhteinen.

Skipassi on jokaisen hiihtolajin harrastajan edullinen, vakuutuksen sisältävä, lisenssituote, joka oikeuttaa 12-vuotiaat ja nuoremmat osallistumaan kaikkeen kansalliseen kilpailutoimintaan. Yli 12-vuotiaat saavat osallistua Skipassilla oman seuransa järjestämiin kilpailuihin, ei kuitenkaan SM-kilpailuihin.

Kilpailulisenssi on pakollinen kansalliseen ja sitä ylempään kilpailutoimintaan osallistuville yli 12-vuotiaille (eli U14 sarjasta alkaen). Kilpailulisenssin voi ostaa vakuutuksen kanssa tai ilman (varmistettava että urheilijalla on oma urheilun harrastus- ja kilpailutoiminnan kattava vakuutus, jos ostaa lisenssin ilman vakuutusta).

FIS-koodi on rekisteröityminen Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS-listalle eli ranking-listalle. FIS-koodin lisäksi tarvitaan aina myös kansallinen kilpailulisenssi ja vakuutus, vaikka osallistuisi vain FIS-kilpailuihin.

Lisää tietoa lisensseistä Ski Sport Finlandin sivuilta.