Lisenssit

Kilpailulisenssit ja Skipassit kaudella 2019–2020

Ski Sport Finlandin urheilijoiden lisenssit ovat osa Suomen Hiihtoliiton lisenssijärjestelmää, johon kuuluvat kaikkien hiihtolajien lisenssit. Lisenssit ovat jokaiselle Hiihtoliiton lajiryhmälle (alppilajit, maastohiihto, mäkihyppy-yhdistetty) erilaiset. Skipassi on kaikille lajeille yhteinen.

Skipassi on jokaisen hiihtolajin harrastajan edullinen, vakuutuksen sisältävä, lisenssituote, joka oikeuttaa 12-vuotiaat ja nuoremmat (v. 2008 ja myöhemmin syntyneet, eli U12 sarjassa kilpailevat) osallistumaan kaikkeen kansalliseen kilpailutoimintaan. Yli 12-vuotiaat saavat osallistua Skipassilla oman seuransa järjestämiin kilpailuihin, ei kuitenkaan SM-kilpailuihin.

Kilpailulisenssi on pakollinen kansalliseen ja sitä ylempään kilpailutoimintaan osallistuville yli 12-vuotiaille (v. 2007 ja aikaisemmin syntyneet, eli U14 sarjassa kilpailevat). Kilpailulisenssin voi ostaa vakuutuksen kanssa tai ilman (varmistettava että urheilijalla on oma urheilun harrastus- ja kilpailutoiminnan kattava vakuutus jos ostaa lisenssin ilman vakuutusta).

FIS-koodi on rekisteröityminen Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS-listalle eli ranking-listalle. FIS-koodin lisäksi tarvitaan aina myös kansallinen kilpailulisenssi ja vakuutus, vaikka osallistuisi vain FIS-kilpailuihin.

Kaikista lisensseistä löytyy tarkemmat tiedot niiden omilta sivuiltaan.

Lisää tietoa lisensseistä Ski Sport Finlandin sivuilta.