Ratalaskukoulu

Alppihiihto harrastuksena

Kuopio Ski Club tarjoaa treenejä alppihiihdossa ympäri vuoden. Talvella treenataan pääsääntöisesti Kasurilassa, viikonloppuisin myös Tahkolla. Kesällä tehdään alppihiihtäjät eli harjoitellaan nopeutta, voimaa ja kestävyyttä Kuopion ja Siilinjärven lähiliikuntapaikoilla.

Alppihiihto on koko perheen yhteinen harrastus. Vanhempia tarvitaan kuljettajina, välineiden kanssa, välipalojen järkkääjinä ja valmentajien apuna rinteessä. Mikä parasta, myös vanhemmilla on mukavaa urheilullisen harrastuksen parissa.

Kisaaminen alkaa seuran omissa seurakisoissa. Seurakisat järjestetään Kasurilan kotirinteessä. Lajeina seurakisoissa on ihan samat kuin isommissa kisoissa, muun muassa pujottelua ja suurpujottelua. Seurakisojen palkinnot jaetaan aina kauden pääteeksi kevätjuhlassa. 

Isompien kisojen pariin pääsee Nordica Cupin kisoissa, joissa kisataan U8 sarjasta lähtien. Kaudella 2023 Nordica Cupin kisoja järjestetään Kasurilassa, Tahkolla, Vaasassa, Seinäjoella ja Jyväskylässä. Kisareissut ovat kivoja reissuja koko perheelle. Cupin osakilpailuihin saa osallistua oman aktiivisuuden mukaan.

Lasten siirtyessä laskemaan U14 sarjaan (6. luokan alussa), urheilija siirtyy 13-15 vuotiaiden ryhmään.  Ryhmäläiset kiertävät kansallista Mandatum Alpine Ski Touria. Kaudella 2023 Tour kiertää Pyhällä, Levillä, Tahkolla, Himoksella ja Ylläksellä. 13-15- ikäisten treenaaminen on jo tavoitteellisempaa, mutta  on tärkeää muistaa, että jokainen asettaa itse omat tavoitteensa. 

Ikimuistoisten kisareissujen lisäksi Kuopio Ski Club leireilee erityisesti syksyisin Rukalla. Syysloma ei olisi lomaa ilman Rukan syyslomaleiriä!

Ratalaskuun tutustuminen 

Kuopion talvilomaviikolla 2023 järjestetään HIIHTOLOMAKURSSI. Kurssi muodostuu neljästä harjoituskerrasta:

maanantai 6.3. kello 18-20

keskiviikko 8.3. kello 18-20

perjantai 10.3. kello 18-20

sunnuntai 12.3. kello 10-12

Hinta 100 € sisältää : opetuksen (4 päivää), hissin käytön opetuksen aikana ja Kuopio
Ski Club Ry:n jäsenmaksun (ei vakuutusta). Kurssi on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille
5-12-vuotiaille.

Jos halukkaita on riittävästi, ratalaskukoulu jatkaa kurssin jälkeen seuran omana valmennuksena kauden loppuun asti ilman erillistä maksua, yli 7-vuotiaat tarvitsevat vain hissilipun jatkovalmennukseen. Kokeneemmilla laskijoilla on mahdollisuus keskustella valmentajien kanssa siirtymisestä seuran harrastusryhmiin. Tammikussa 2023 järjestettiin ratalaskukoulun arkikurssi- ja viikonloppukurssit.

Ilmoittautumiset alla olevalla kaavakkeella tai suoraan info@kuopioskiclub.com

Lisätietoja Jukka Heikkinen, puh. 044 766 7614.

Ilmoittautumiskaavake

Tiedustelut:
Kuopio Ski Club Ry
info@kuopioskiclub.com