Ratalaskukoulu

Alppihiihto harrastuksena

Kuopio Ski Club tarjoaa treenejä alppihiihdossa ympäri vuoden. Talvella treenataan pääsääntöisesti Kasurilassa, viikonloppuisin myös Tahkolla. Kesällä tehdään alppihiihtäjät eli harjoitellaan nopeutta, voimaa ja kestävyyttä Kuopion ja Siilinjärven lähiliikuntapaikoilla.

Alppihiihto on koko perheen yhteinen harrastus. Vanhempia tarvitaan kuljettajina, välineiden kanssa, välipalojen järkkääjinä ja valmentajien apuna rinteessä. Mikä parasta, myös vanhemmilla on mukavaa urheilullisen harrastuksen parissa.

Kisaaminen alkaa seuran omissa seurakisoissa. Seurakisat järjestetään Kasurilan kotirinteessä. Lajeina seurakisoissa on ihan samat kuin isommissa kisoissa, muun muassa pujottelua ja suurpujottelua. Seurakisojen palkinnot jaetaan aina kauden pääteeksi kevätjuhlassa. 

Isompien kisojen pariin pääsee Nordica Cupin kisoissa, joissa kisataan U8 sarjasta lähtien. Kaudella 2023 Nordica Cupin kisoja järjestetään Kasurilassa, Tahkolla, Vaasassa, Seinäjoella ja Jyväskylässä. Kisareissut ovat kivoja reissuja koko perheelle. Cupin osakilpailuihin saa osallistua oman aktiivisuuden mukaan.

Lasten siirtyessä laskemaan U14 sarjaan (6. luokan alussa), urheilija siirtyy 13-15 vuotiaiden ryhmään.  Ryhmäläiset kiertävät kansallista Mandatum Alpine Ski Touria. Kaudella 2023 Tour kiertää Pyhällä, Levillä, Tahkolla, Himoksella ja Ylläksellä. 13-15- ikäisten treenaaminen on jo tavoitteellisempaa, mutta  on tärkeää muistaa, että jokainen asettaa itse omat tavoitteensa. 

Ikimuistoisten kisareissujen lisäksi Kuopio Ski Club leireilee erityisesti syksyisin Rukalla. Syysloma ei olisi lomaa ilman Rukan syyslomaleiriä!

Ratalaskuun tutustuminen 

Vuodenvaihteen 2022-2023  jälkeen starttaa ratalaskukoulu aloittaville alppinisteille. Lajin aloitukseen on kaksi vaihtoehtoa heti tammikuussa:

ARKIKURSSI klo 18-20

tiistai 17.1.

torstai 19.1.

tiistai 24.1.

torstai 26.1.

VIIKONLOPPUKURSSI klo 10-12

lauantai 21.1.

sunnuntai 22.2.

lauantai 28.1.

sunnuntai 29.1.

Kuopion talvilomaviikolla järjestetään HIIHTOLOMAKURSSI maantaista torstaihin 6.-9.3.2023. Hiihtolomakurssin kellonaika ilmoitetaan tällä sivulla lähemmin.

Hinta 100 € sisältää : opetuksen (4 päivää), hissin käytön opetuksen aikana ja Kuopio
Ski Club Ry:n jäsenmaksun (ei vakuutusta). Kurssi on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille
5-12-vuotiaille.

Jos halukkaita on riittävästi, ratalaskukoulu jatkaa kurssin jälkeen seuran omana valmennuksena kauden loppuun asti ilman erillistä maksua, yli 7-vuotiaat tarvitsevat vain hissilipun jatkovalmennukseen. Kokeneemmilla laskijoilla on mahdollisuus keskustella valmentajien kanssa siirtymisestä seuran harrastusryhmiin.

Ilmoittautumiset ratalaskukoulu@kuopioskiclub.com, Viestiin Nimi, Ikä, Huoltajan yhteystiedot.

Ilmoittautumiset alla olevalla kaavakkeella tai suoraan ratalaskukoulu@kuopioskiclub.com

Ilmoittautumiskaavake

Tiedustelut:
Kuopio Ski Club Ry
ratalaskukoulu@kuopioskiclub.com