Ryhmät

Kuopio Ski Clubin tavoitteena on järjestää seuran sisäinen urheilijan polku vasta-alkajasta aina kansalliselle huipulle asti. Seurassa toimii tällä hetkellä alla olevat harjoitteluryhmät, jotka on listattu urheilijapolun mukaiseen järjestykseen.

Ratalaskukoulu

Valmentajat: Elsa Talonen & co. Ryhmän koko on noin 20 laskijaa

Kenelle: Ryhmä on suunnattu 5–12-vuotiaille ratalaskemisesta ja alppihiihdosta kiinnostuneille

Tavoitteet: Innostaa mukaan uusia laskijoita ja antaa hyvät perusteet alppihiihtoharrastukselle. Pidetään hauskaa lumella ja löydetään laskemisen riemu! Ryhmän alppiopetus toteutetaan yhdessä Kasurilan Hiihtokoulun kanssa, jonka jälkeen ohjattua harjoittelua jatketaan Kuopio Ski Clubin viikkoharjoituksilla ja viikkokisoilla.

Lajitavoitteet: Opettaa alppihiihdon alkeet ja antaa hyvät valmiudet turvalliseen ja nautinnolliseen laskemiseen rinteessä. Opetellaan peruslaskuasento ja perusteet aurakäännöksiin ja leikkaaviin käännöksiin. Edetään vapaalaskun kautta ja tutustutaan ratalaskuun sekä pidetään hauskaa viikkokisoissa.

Kilpailut: viikkokisat Kasurilassa

Valmennusmaksu: 100 € (sis. opetuksen 4 päivää, hissin käytön opetuksen aikana ja Kuopio Ski Club Ry:n jäsenmaksun)

Lisää tietoa ratalaskukoulusta löydät täältä. Seuraava startti tammikuussa 2023!

Alppi Pro

Valmentajat: Timo Pirskanen ja Elias Pirskanen | Ryhmän koko: 10-15 laskijaa

Kenelle: 7–10-vuotiaat

Tavoitteet: Ilon ja elämysten löytäminen alppisuksien päältä ja rinteistä sekä ohjatuista harjoituksista. Ryhmä toimii jatkoryhmänä ratalaskukoulun jälkeen heille, jotka haluavat syventää osaamistaan ja taitojaan rinteessä alppihiihdon saralla. Alppi Pro harjoittelee talviaikaan 2-3 kertaa viikossa ja käy lähialueen kisoissa ja seuran viikkokilpailuissa. Kesäkaudella harjoitukset 1-2 kertaa viikossa. Tarjotaan mahdollisuus osallistua 8-11 vuotiaiden alkukauden lumileireihin.

Lajitavoitteet: Vapaalaskemisen kautta alppihiihdon perusteiden ja ratalaskemisen oppiminen ja lajiin tutustuminen.  Ryhmässä lasketaan rataa ja vapaalaskua, opitaan selkeitä tekniikkaharjoitteita rinteessä sekä opitaan kilpailemaan hyvässä hengessä toverien kanssa.

Kilpailut: viikkokisat ja lähialueen aluekisat

Valmennusmaksu: 300 € (talvi- ja kesäharjoitukset) + jäsenmaksu

8–11-vuotiaat | Kilparyhmä

Valmentajat: Raine Tuononen ja Laura Väkevä  | ryhmän koko: 15 urheilijaa
Joukkueenjohtaja: Henna Kärkkäinen ja Aira Pennanen

Tavoitteet: Ilon ja hauskuuden löytäminen alppihiihdon parista ja lumisista rinteistä. Kannustetaan lapsia laskemaan ohjatusti seuran mukana ja omaehtoisesti perheen ja kavereiden kanssa. Kannustetaan yleiseen liikunnallisuuteen ja urheilullisuuteen eri lajien, ystävien ja perheen parissa. Kesäkaudella ryhmä kokoontuu 2 kertaa viikossa ja talvikaudella 2-4 kertaa viikossa.

Lajitavoitteet: Alppihiihdon perustekniikan jatko-opettelu ja perustaitojen vahvistaminen vapaa- ja ratalaskussa. Lajityypillisten liikeratojen ja liikekokemusten opetteleminen ja yhdisteleminen (hypyt, kummut, jyrkkä ja loiva, liukuminen, lumiaura, leikkaava käännös). Käydään läpi erilaisia tekniikkaharjoitteita ja eri harjoitusmetodeita. Ratalaskussa kehitetään erityisesti suurpujottelu- ja pujottelutekniikkaa ja tutustutaan vauhtilaskun perusteisiin. Kilpaillaan kansallisissa ja alueellisissa kisoissa.

Fyysisen kunnon tavoitteet: Vahvistetaan motorisia perusominaisuuksia ja parannetaan osaamista yleisessä taitavuudessa ja urheilumotorisissa ominaisuuksissa. Käydään läpi ja vahvistetaan opittuja voimistelullisia ja yleisurheilullisia liikkeitä ja liikemalleja. Pelataan erilaisia pelejä ja opitaan eri tapoja liikkua lumen ulkopuolella. Harjoitellaan mm. lajityypillisiä liikeratoja, jotka valmistavat kuormittavaan alppihiihtosuoritukseen rinteessä. Pidetään hauskaa treeneissä ja kannustetaan haastamaan itseään intensiivisemmissäkin urheilusuorituksissa. Totutellaan harjoittelemaan tavoitteellisemmin.

Kilpailut: Nordica cup (alueellinen cup) ja kansalliset finaalit

Valmennusmaksu: 750 €  (talvi- ja kesäharjoitukset) + jäsenmaksu

12–15-vuotiaat | Kia-ryhmä

Valmentajat: Ossi Pirinen ja Tessa Hiltunen | Ryhmän koko: 12 urheilijaa
Joukkueenjohtajat: Salla Miettunen

Tavoitteet: Tehdään alppihiihdosta yhdessä kokovuotinen harrastus! Opetellaan ympärivuotista harjoittelua lumi- ja lajitreenien sekä fysiikkaharjoittelun parissa. Pidetään alppihiihto mieluisana harrastuksena ja kannustetaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja kilpailuun jokaisen omien tavoitteiden ja kehityksen mukaisesti. Ryhmä harjoittelee 5-6 kertaa viikossa ja saa lisäksi omatoimisen harjoittelusuunnitelman.

Lajitavoitteet: Alppihiihdon perustekniikan ja teknisten taitojen ja vartalonhallinnan vahvistaminen vapaalaskussa. Vahvistetaan suurpujottelun ja pujottelun ratalaskutekniikkaa ja kehitetään vauhtilaskemista. Iän karttuessa ja teknisten taitojen kehittyessä viimeistellään rata- ja vapaalaskutekniikkaa ja valmistetaan urheilijoita aikuisten FIS-kisoihin. Lumipäiviä tulee vuodessa n. 120-140. Harjoitellaan erilaisissa rinteissä ja kilpaillaan ympäri Suomea järjestettävissä Mandatum Alpine Ski Tourin kisoissa sekä ikäluokan SM-kisoissa.

Fyysisen kunnon tavoitteet: Motoristen ja koordinatiivisten taitojen ja ominaisuuksien tavoitteellinen ja määrätietoinen parantaminen ja osaamisen maksimoiminen. Kehon lihaksiston tasapainoinen vahvistaminen ja tavoitteellinen harjoittelu. Aloitetaan jokaisen fyysisen kehityksen mukainen voimaharjoittelu ja opetellaan oikeat painonnosto- ja voimanostotekniikat. Käydään läpi urheilullisen ja liikunnallisen elämäntavan perusperiaatteet ja terve elämänrytmi; uni, lepo, ruoka, harjoitteleminen ja palautuminen, koulunkäynti, sosiaalinen kanssakäyminen kavereiden kanssa ym. Luodaan urheilijoille fyysiset ja henkiset valmiudet aikuisiän harjoittelua varten.

Kilpailut: Mandatum Ski Tour ja SM-kilpailut

Valmennusmaksu: 1500 € (talvi- ja kesäharjoitukset) + jäsenmaksu

Aikuisten harrasteryhmä

Ns. riskiryhmä jatkaa vapaamuotoista ja vilpittömän epävakavaa toimintaansa, ratalaskuilloista ilmoitellaan rinnekauden alkaessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s